JSME AUTORIZOVANÝ PRODEJCE A SERVIS VÝČEPNÍHO CHLAZENÍ zn. LINDR CZ

Logo
PORADÍME VÁM
PO - PÁ: 8:00 - 15:00 hodin
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
RADY, NÁVODY, KATALOGY
Kompletní videonávody LINDR CZ
26.10.2021
Kompletní videonávody LINDR CZ
Video návody a prezentace českého výrobce LINDR CZ. číst celé
NARAŽEČE DLE PIVOVARŮ
22.07.2021
NARAŽEČE DLE PIVOVARŮ
Rozdělení všech typů naražečů dle jednotlivých pivovarů v české republice. číst celé
Jak zapojit kontaktní výčepní zařízení - videonávody
05.08.2020
Jak zapojit kontaktní výčepní zařízení - videonávody
Jak zapojit kontaktní výčepní zařízení? číst celé
Zobrazit všechny články

REFERENCE - FOTOGALERIE

 

gastro zařízení

gastro hygiena

 

  1. Úvod
  2. Sanitace výčepních zařízení

Sanitace výčepních zařízení

Jsme autorizovaný servis výčepních zařízení značky LINDR.CZ.

+420 732 56 46 44 | servis@rajgastronomie.cz

Sanitace výčepního zařízení:

  • Samozřejmostí je u nás komplexní servis údržby a sanitace výčepních zařízení.
  • Sanitace výčepního zařízení je jedním z nejdůležitějších faktorů kvality čepovaných nápojů.
  • Sanitace na vinotékách všech typů - KEG sudy, BiB ....

Sanitace je proces, kterým se (za použití chemických a mechanických vlivů) likvidují nežádoucí mikroorganismy a nánosy pivní kamene ve vedení. Velice důležitý je cyklus a pravidelnost provedení sanitace:

  • 1 × týdně musí být prováděna v případě, kdy není proveden každodenní proplach vedení vodou
  • 1 × za 2 týdny by měla být provedena pravidelná sanitace pod podmínkou každodenního proplachu vodou po ukončení čepování
  • 1 × za měsíc by měla být provedena sanitace vedení vín a limonád

Sanitací v delších časových intervalech (1 × 3týdny a déle) dochází ke zhoršení kvality piva a především ke změně chuti nápojů

Jak probíhá sanitace nápojového vedení:

  • Sanitovaný okruh je propláchnut pitnou vodou (vytlačí zbytky nápoje) a naplněn sanitačním prostředkem, kdy doba působení sanitace je předepsána výrobcem sanitačního prostředku. Obvykle se pohybuje okolo 20 minut.
  • Demontované narážeče musí být rozebrány, ponořeny do sanitačního prostředku, poté mechanicky vyčištěny
  • Vysanitované vedení je řádně propláchnuto pitnou vodou
  • Výčepní zařízení je zpětně zkompletováno a natlakován, pro kontrolu těsnosti
  • Zapsání provedení sanitace do sanitačního deníku
  • Je provedeno vyčištění kondenzátoru chladiče piva doporučeným technologickým postupem a kondenzátoru chladiče se provede zápis do sanitační knihy

Ceník:

Sanitace kontaktních výčepních zařízení, které nám zákazník doveze k nám na prodejnu. Sanitace je provedena do 72 hodin.

Cena sanitace kontaktních výčepů u nás na dílně: 1-kohout 300,- Kč / 2-kohout 500,- Kč.

Sanitace vodních výčepních zařízení na místě u zákazníka:

  • Sanitace výčepního zařízení na pivo a limo z KEG sudů - od 250,- Kč za 1 kohout
  • Sanitace výčepního zařízení na sudové víno z KEG sudů - od 250,- Kč za 1 kohout
  • Sanitace výčepního zařízení na sudové víno z BiBoxů - od 300,- Kč za 1 kohout

Uvedené ceny jsou v Kč bez DPH.

V případě, že sanitace není prováděna pravidelně, bude účtován příplatek 500 Kč.

RADY - NÁVODY - KATALOGY

Kompletní videonávody LINDR CZ
26.10.2021
Kompletní videonávody LINDR CZ
Video návody a prezentace českého výrobce LINDR CZ. číst celé
NARAŽEČE DLE PIVOVARŮ
22.07.2021
NARAŽEČE DLE PIVOVARŮ
Rozdělení všech typů naražečů dle jednotlivých pivovarů v české republice. číst celé
Jak zapojit kontaktní výčepní zařízení - videonávody
05.08.2020
Jak zapojit kontaktní výčepní zařízení - videonávody
Jak zapojit kontaktní výčepní zařízení? číst celé
Lindr CZ produkty roku 2020
13.06.2020
Lindr CZ produkty roku 2020
Nové i ověřené typy chlazení českého výrobce LINDR CZ. Suché kontaktní přenosné chladiče, vodní chlazení, řízené kvašení. číst celé
ČERSTVĚ NAČEPOVANÉ NOVINKY DO E-MAILU
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách v ráji gastronomie.
Copyright © 2023 Ráj gastronomie.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz